keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kolikon kääntöpuoli

Tämä blogikirjoitus on omistettu ihmisille, joiden takia poliisi kysyy raiskatuilta: "Puhutko varmasti totta?". Raiskausrikoksissa kolikolla on kääntöpuolensa. Rikoksista raiskausrikokset ovat vaikeimmin selvitettäviä, koska useimmiten on vain sana sanaa vastaan  ja todisteet ovat heikot. Heikot todisteet eväävät usein syytteen nostamisen ja asian päätymisen tuomioistuimen käsiteltäväksi.  Siksi, koska raiskaurikoksissa poliisit pääsevät harvemmin käsittelemään rikosta tuoreeltaan. Siksi, koska raiskauksen kohteeksi joutuneet tekevät rikosilmoituksen useimmiten pitkän ajan päästä tapahtuneesta.

Keskustelin aiheesta raiskaustani tutkineiden poliisien kanssa jo vuonna 2010. Sain tietää, että perusteettomia raiskausilmoituksia tehtailtiin eniten pikkujoulujen aikaan. Perusteina saattoivat olla myös kaduttava syrjähyppy, lasten tapaamisen evääminen puolisolta erotilanteissa tai  mielipuolinen vallankäyttö.

Olen jo aiemmin blogissani todennut, että perusteeton raiskausilmoitus on mielestäni  pahin mahdollinen kunnianloukkaus. Valitettavasti myös luultua yleisempää.

Haluan tuoda tämän vaietun asian esiin senkin uhalla, että tiedän saavani varmasti paskaa niskaani. Antaa tulla vaan. Kuuntelen, jos asia perustellaan hyvin. Muuten korvani ovat kuurot.

Tämä blogi on omistettu tuntemalleni tärkeälle ihmiselle, joka kärsii todennäköisesti syyttömänä vankilassa tuomiotaan.  Henkilölle, jolla ei ole mahdollisuutta puolustautua. Vaikka olen itse joutunut raiskauksen uhriksi, katson asioita monesta näkökulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti