maanantai 19. tammikuuta 2015

Hirviön viemä lapsuus

Ilta-sanomat 18.1.2015: "Kolme miestä tuomittiin 2-5-vuotiaiden lasten törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kaikki heistä saivat alle neljän vuoden tuomion rikoksistaan. Hyväksikäytön katsottiin olleen törkeä muun muassa siksi, että kaikki kolme miestä olivat lasten kanssa sukupuoliyhteydessä. Lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön rangaistusasteikko on lain mukaan 1-10 vuotta vankeutta."

Kaikkein surullisinta on seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten asema. Tekijä selviää usein ehdollisella. Teon uhriksi joutunut lapsi saa elinkautisen. Miten ihmeessä tuomareiden voi olla niin vaikea käsittää miten pahaa jälkeä seksuaalinen hyväksikäyttö lapselle tekee? Kasvuvaiheessa jolloin seksuaalisuus ja kiinnostus omaan seksuaalisuuteen on vasta kehittymässä. Iässä, jolloin lapsi luottaa aikuiseen. Lapsi tukeutuu aikuisen antamaan turvaan ja opettelee elämän aakkosia ottamalla mallia aikuisista. Lapsi luottaa aikuiseen lapsenomaisella uskollaan.

Koittaa päivä joka on mustista mustin ja saa lapsen hämilleen. Aikuinen tulee ja koskettelee lasta kohdista jotka lapsi on oppinut pitämään ominaan. Kukaan ei ole ennen kosketellut häntä niin. Lapsi hämmentyy ja pitää synkän salaisuuden omanaan koska ei uskalla kertoa asiasta kenellekään. Pelko ja turvattomuus astuvat lapsen elämään ja ennen niin eloisat silmät saavat pinnalleen suruverhon. Muiden edessä lapsi osaa näytellä. Yksin ollessaan lapsi käpertyy itseensä ja pakenee todellisuutta mielikuvitusmaailmaansa. Koskettelu toistuu ja lapsi itkee yksinäisyydessään salaisuutensa kanssa. Lapsi on nähnyt julmimman puolen elämästään ja pelko ja häpeä ovat vallanneet huoneen hänen sydämestään. 

Aikuisena ensimmäisessä seurustelusuhteessaan hän arastelee kumppaniaan ja ihmettelee miksei hänen itsetuntonsa riitä rakastamaan. Paniikkikohtaukset yllättävät autoa ajaessa. Aivot täyttyvät sairaista ajatuksista ajaa kalliota päin. Miltähän tuntuisi törmätä ja mennä rikki? Sairaat ajatukset tuntuvat vastustamattomilta. Pakko pysähtyä lähimmälle bussipysäkille.

Hän menee lääkäriin ja valehtelee lääkärille kaiken olevan hyvin. Hän haluaisi jakaa tuskaisen salaisuutensa jonkun kanssa. Hän ei pysty, hän ei kehtaa. Hänen on pakko luovuttaa parisuhteessaan ja päättää jättää kumppaninsa. Hän tuntee itsensä tunnekylmäksi seksiobjektiksi. Rakkaus ja kiintymys ovat hänelle vieraita tunnetiloja. Hän kerjää huomiota kovan kylmällä ulkokuorellaan. Kukaan ei näe hänen itkevää sydäntään. Eikä voisi nähdäkkään koska sydän on muurattu panssarikuoren sisälle. Hän ei päästä ketään lähelleen eikä usko kenenkään voivan rakastaa häntä. 

Seuraavassa blogitekstissäni jatkan taas omasta tapauksestani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti