maanantai 11. huhtikuuta 2016

Musiikin terapeuttista voimaa

Apulannan "Koneeseen kadonnut" oli minulle tärkein "voimabiisi". Olen aina ollut Apulanta-fani terävien ja moniselitteisten sanoitusten myötä. Varsinkin ensimmäisinä raiskaukseni jälkeisinä viikkoina en pystynyt keskittymään elokuvien katseluun, kotitöihin tai kirjojen lukemiseen. Fyysiset voimani olivat vähissä ja töissä kulutin loputkin energiastani. Keskittymiskykyni oli poissa ja kotona aikani kului joko netissä tai musiikkia kuunnellen. Kotona yksin ollessani en kyennyt ajattelemaan muuta kuin raiskaustani. Hyvä niin, tapahtunut oli käsiteltävä. Ymmärsin, miten ihminen on lopulta aika yksin elämän suurien kysymysten äärellä. Itsensä kohtaaminen onnistuu kuitenkin vain hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä. Kukaan muu ei voi elää elämääsi ja tehdä päätöksiä puolestasi. Tarvitsemme toki muiden tukea. Musiikki on minulle henkireikä ja pystyn sen avulla vaikuttamaan tunnetiloihini. Apulannan biisin myötä sain vihan tunteeni liikkeelle. 

"Koneeseen kadonnutta ei voi takaisin saada, kulutettu, käytetty ruokkimaan ympyrää"
Olin joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, olin siis kulutettu ja käytetty ollen vain kulutustavaraa raiskaajalleni. Ruokkimaan ympyrää merkitsi minulle seksuaalirikosten yleisyyttä.

"Luotettu ehkä liikaa siihen, että aika korjaa sen, minkä vuoksi nähtiin niin kovin paljon vaivaa, että hajalle saatiin se, mikä kauniiksi tarkoitettiin"
Raiskaus rikkoo uhrin seksuaalisen identiteetin ja vaatii uhrilta paljon, että voi tuntea myöhemmin seksuaalisuudesta iloa ja nautintoa. Raiskaaja saa hajalle uhrin käsityksen itsestään kaikin tavoin. On suuri työ koota itsensä uudelleen. Aika ei koskaan korjaa ihmisen sisälleen kätkemää häpeälliseksi kokemaansa asiaa. 

"Kipu kuolee huutamalla alastomana lattialla. Miten kauan sitä kestää? Ei, sitä ei voi tietää kehen sattuu ja kuinka paljon. Siitä kysymys enää tässä kai on kun on saavuttu siihen pisteeseen ettei mikään ole varmaa"
Nämä sanat merkitsivät minulle voimakasta vihan tunnetta, elämän raadollisuutta.  Näiden sanojen myötä makasin työpaikkani pukuhuoneen lattialla sidottuna alaruumis paljaana, raiskattuna. 

"Maailman pisimmät tunnit, niiden otteeseen jää kiinni, niitä kantaa loppuun asti"
Elämäni pisimmät tunnit vietin raiskaajani silmien alla epävarmana elämän jatkuvuudesta. En koskaan tule unohtamaan, mutta pystyn elämään tapahtuneen kanssa. Elämäni pisimmät tunnit olivat elämäni tärkein oppiläksy. Älä pidä mitään itsestäänselvyytenä.

"Voi niin pitkälle jaksaa kuin itsellensä vakuuttaa"
Ihminen itse luo omaa elämäänsä omilla ajatuksillaan ja omalla asenteellaan. Ottamalla vastuun omasta elämästään, ihminen oppii arvostamaan itseään. Ei ole helppoa kääntää vihan ja raivon tunteita elämäntilanteen hyväksymiseksi. Katkeruus ja viha syövät ihmistä, anna niiden olla vain läpikulkumatkalla elämässäsi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti