torstai 2. huhtikuuta 2015

Ajankohtainen kakkonen 28.4. Tuomio-ilta

Ajankohtainen kakkonen järjestää 28. huhtikuuta Tampereen Mediapoliksessa Tuomio-illan. Kyseessä on kahden tunnin suora keskusteluohjelma, jossa pureudutaan suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja sen kipukohtiin. Tv2:lla klo 21 nähtävä suora lähetys tarjoilee monipuolisia näkemyksiä vieraanaan vankeja, uhreja ja asiantuntijoita. Some tarjoaa mahdollisuuden osallistua keskusteluun.

Keskusteluvieraisiin kaivattaisiin enemmän uhrinäkökulmaa. Haussa raiskattu/lapsena hyväksikäytön uhriksi joutunut henkilö (ehkä useampikin) joka tehnyt rikosilmoituksen ja tekjä tuomittu ehdolliseen tai lyhyeen ehdottomaan tuomioon. Tulisit kertomaan miltä tuntuu epäoikeudenmukainen tuomio ja miten se on vaikuttanut elämääsi. Jos uskaltautuisit mukaan, se olisi supermahtavaa <3. Laita viestiä minulle niin välitän tiedot toimittajalle. Huomioi, että vielä toimittajan kanssa juteltuasi voit kieltäytyä jos pelottaa liikaa. Osallistumisesi olisi tärkeää. Uhrin näkökulmaa tuomioihin tarvitaan asenteiden muuttamiseksi.

Itse olen menossa iltaan. Minä, joka pelkään kuollakseni esiintymistä. Pelkään meneväni niin lukkoon että unohdan asiani. Toisaalta toimittajat kyllä auttavat sitten. Ei ole tarkoitus häpäistä ketään. Odotan mielenkiintoista keskustelua ja monipuolisia mielipiteitä perusteluineen. Koen vahvasti, että varsinkin seksuaalirikosten uhrien pitää astua esiin  kertomaan elämänsä tragediasta. Siksi, että seksuaalirikokset ovat niitä, joista vaietaan ja oikeudenkäynnit pidetään suljettujen ovien takana. Siksi, etteivät edes tuomarit voi verrata tuomioita keskenään koska tuomiolauselmat herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Kuka kertoisi raiskausten vaikutuksista elämäämme jollemme me uhrit itse? Muut ihmiset eivät voi tietää jollemme kerro ja astu esiin! Oman käsitykseni mukaan tämä on ainoa keino saada tuomioihin oikeudenmukaisuutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti