tiistai 20. lokakuuta 2015

Right to Choose


Sinulla on oikeus omaan seksuaalisuuteesi. Oikeus valita kenen kanssa haluat seksiä. Oikeus olla haluamatta. Sinun ei tarvitse kestää seksuaalista häirintää eikä painostusta. Sinulla on oikeus pukeutua minihameeseen. Oikeus olla seksikäs ilman hyväksikäyttöä.

Emme elä kiiltokuvamaailmassa. Iso paha susi vaanii sinua lähempänä kuin arvaatkaan. Silmät kiiluen, kieli pitkänä kuola valuen, valmiina iskemään hampaansa sinuun. Sinisilmäisenä olet sille helppo saalis. Se kertoo sinulle asioita ja kohteliaisuuksia, joita korvasi haluavat kuulla. Susi tunnistaa luonteesi heikoimmat kohdat ja iskee niihin älykkäällä taktikoinnillaan. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää. Liian hyvää ollakseen totta. Siirappisuuden pitäisi saada hälytyskellosi soimaan. Susi luo ympärillesi turvallisuuden tunteen, jollaista et ole ennen kokenut. Susi on kärsivällinen, se odottaa kunnes alat luottaa siihen. Se ei luovuta, olet sen reviirillä. Se kokee oikeudekseen saada sinut. Susi ei useinkaan ole luokan pahis. Et voi tunnistaa sitä päällepäin. Se on usein pukeutunut lampaan vaatteisiin. Susi voi olla kuka tahansa.

Seksuaalisuus on kielletty? Kaikki pojat/miehet ovat sikoja? Pitäisikö mennä nunnaluostariin? Pelkkiä vaaroja, miten ihmeessä ennen on uskallettu tavata toisiaan? Lapsetkin pitää tehdä keinohedelmöityksellä? Rakkaus on kielletty? Seksi on kielletty? ELÄMINEN ON KIELLETTY??? Nuoruus kielletty? Seurustelu kielletty? Naiseus kielletty, ei minihameita, ei meikkiä, ei korkkareita..Pitäisikö pukeutua muovisäkkiin, niin kukaan ei ahdistelisi? Ruveta rumaksi? Et olisi siltikään suojassa seksuaaliselta häirinnältä.

Nauti elämästä ja nuoruudestasi! On kuitenkin viisasta tunnistaa vaaroja ja olla uskomatta kaikkea sinisilmäisesti. Aina on ollut, on ja tulee olemaan ihmisiä, jotka käyttävät toisia hyväkseen eri tavoilla. Yhtälailla on sinisilmäisiä aikuisia, jotka uskovat voittaneensa mitä tahansa kun joku siitä sähköpostitse ilmoittaa :) Kun tapaat uuden kiinnostavan ihmisen, kerro ystäville missä tämän tapaat. Ja ensimmäiseksi ei kannata rynnätä ventovieraiden kotiin. Kännykkä on hyvä varmuusväline, aikuisillekin. Netti yhdistää ihmisiä mutta kaikki eivät ole sitä mitä valokuva kertoo. Jos kohtaat jotain hämärää, uskalla ilmoittaa siitä. Ja paras sulkea silmänsä ilkeiltä nettikommenteilta. Älä lue paskaa jos sinulle tulee siitä paha olo. Rakasta itseäsi ja ota se tila, joka sinulle kuuluu <3

Right to Choose -hankkeen tarkoituksena on lisätä tietoa siitä, mitä on seksuaalinen häirintä, millainen toiminta ylittää rikoksen rajan ja kuinka tulee toimia, jos sellaista kohtaa. Tutustu hankkeen sivuihin:
http://righttochoose.fi/

Right to Choose -lyhytleffat löydät linkistä: https://www.youtube.com/channel/UC4cfkKEpajmfEVTRBbCThsw

 Tässä muutama otos kuvauksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti