sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Anteeksianto

Sana anteeksianto tarkoittaa itselleni lähinnä sitä, että joku loukkaa tunteitasi esimerkiksi sanallisesti ja hänen pyydettyään anteeksi pystyt unohtamaan loukkauksen ja annat konkreettisesti anteeksi. Et muistele pahalla jälkeenpäin. Tapauksissa, joihin myös kokemani raiskaus kuuluu, käytän mieluummin sanaa itsensä parantaminen. En koe antaneeni raiskaajalleni anteeksi, vaikka olenkin päässyt tapahtuneen yli. Minulla ei ole enää mitään tunteita raiskaajaani kohtaan, en tunne vihaa mutten suruakaan. Kun kirjoitan blogiani, mieleni ja kehoni ovat rauhallisuuden tilassa. Nautin kirjoittamisesta. Tosin välillä koen syviä kuohahduksia muiden kokemista raiskauksista ja tapahtumista, joissa pahuus heittää miekkansa hyvyyttä kohti tappaen tämän. 

Itsensä parantaminen on henkisen kasvun matka, jossa joudut sukeltamaan sielusi syövereihin käsittelemään pahimpia pelkojasi. Se on elämän kummitusjuna: luurangot nauravat ja pilkkaavat saaden hengityksesi salpautumaan. Ne haluavat yliotteen sinusta; pelokkaasta, ahdistuneesta ja voimattomasta itsestäsi. Ne saavat sinut helposti uskomaan olevasi mitätön uhri. Ne uskottelevat sinulle, ettet voi vaikuttaa omaan elämääsi tapahtuneen jälkeen ja haluavat sinun kituvan kuin janoinen autiomaassa: yksin, unohdettuna ja kärsivänä. Ja voi, miten luurangot nauttivatkaan saadessaan sinut satimeensa!

Vain sinä itse pystyt parantamaan itsesi. Kukaan muu ei voi tehdä sitä. Eihän kukaan muu voi laihduttaakkaan puolestasi tai elää sinun elämääsi. MUTTA: tarvitset parantumiseen muiden apua. Yksin et selviä. Tarvitset rohkaisua ja muiden huolenpitoa. Tarvitset läheisen ihmisen, joka kiskoo sinut pois luurankojen otteesta. Tarvitset hymyn, joka hypnotisoi sinut takaisin elämään. 

Itsensä parantamisen matkalla vaikeinta on vihan käsittely. Viha on suunnaton voima, joka voi varastaa sielusi ja tehdä sinusta painajaisen itsellesi ja valitettavasti myös muille, jotka osuvat matkasi varrelle. Viha vie sinut mukanaan, jos annat sen viedä. Käsittelemätön viha muuttuu helposti katkeruudeksi elämää kohtaan. Pahimmillaan käsittelemätön viha saa ihmisen tekemään järkyttävän julmia tekoja. Siksi on niin tärkeää hakea apua tuskaansa.

Syvä osanottoni Vihdissä surmatun poliisin läheisille ja voimia jaksaa eteenpäin pimeydessä. Toivottavasti loukkaantunut poliisi toipuu ennalleen. Kiitos teille joka ikiselle poliisille arvokkaasta työstänne <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti