perjantai 30. joulukuuta 2016

Uuden vuoden kujeet

Olen tehnyt aviosopimuksen elämän kanssa. Kuuntelemme toinen toisiamme. Olen antanut suuntaviivat ja sitoutunut olemaan liikaa murehtimatta, sitoutunut tarkkailemaan elämän kipinöitä ja oppimaan sen antamista vaikeistakin oppitunneista. Luotan elämän antamien oppituntien olevan itselleni räätälöityjä. Olemme läsnä toistemme hetkissä, ylä- ja alamäissä. Kannustamme toisiamme löytämään itsestämme parhaat puolet, toinen toisiamme tukien. Jaamme ilot ja surut. Elämä on opettanut minut arvostamaan parhaita puoliani. Olen nöyrä mutta kiitollinen elämän edessä. Elämä opetti minut löytämään oman elämäni tarkoituksen vaikeimman kautta. Olen sitoutunut rakastamaan elämää oman elämäni loppuun saakka. Vaikka mitä tulisi vastaan.

Huomenna on vuoden 2016 viimeinen päivä. On myös viimeinen työpäiväni Ruoholahden citymarketissa. Vuosi sitten en olisi uskonut, että lähden opiskelemaan itselleni uutta ammattia. En uskonut, että uskaltaisin. Heittäytyä elämän virtaan. Heittäytyä oppimaan uusia taitoja. Heittäytyä tekemään sitä, mihin sydän kutsuu. Jo ennen raiskaustapaustani olin haaveillut muutoksesta. Se oli hiljainen kuiskaus sisälläni. Vasta nyt on tullut aika. Uskon vahvasti itselläni olevan taitoja ja vahvuuksia, joiden kautta voin auttaa muita. Ei se ole yksipuolista "auttamista". Saan itselleni myös paljon. Psykologia on aina kiehtonut minua, ihmiset pelkoineen ja käyttäytymisineen. Miten eri tavoin pelko muuttuu vihaksi. Miten naamioidumme piilottaaksemme itsemme ja miten kuvittelemme olevamme maapallon ainoita häpeän vartioimia. Yritämme olla täydellisiä. Kuka määrittelee täydellisyyden? Emme yksilöinä uskalla sanoa ääneen, mitä haluamme. Kätkemme pelkomme ja vajavaisuutemme tunnelukkojemme kanssa vihan kaapuun. Siitä kärsivät kaikki. Emme kehtaa pyytää apua silloin kuin sitä eniten tarvitsisimme. 

On aika siirtää tämä vuosi muistojen laatikkoon. Hyvää ja uteliaan uskaliasta uutta vuotta kaikille lukijoilleni <3 Uskaltakaa rakastaa ja nauttia elämästä. Uskaltakaa olla omia itsejänne <3 Muita satuttamatta. Elämme varsin epävakaata aikaa. On paljon asioita, joita en hyväksy. Asioita, joihin en voi vaikuttaa. Rajattomuudella on hintansa. Kaikessa. 







 Täältä tullaan vuosi 2017 <3       Kuva: Mikko Joensivu








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti