keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Kun joudut oman kumppanisi raiskaamaksi

Oma kumppanisi on raiskannut sinut. Kumppanisi, jonka luulit tunteneesi ja johon olet luottanut. Teillä on yhteisiä lapsia ja olet kauhusta sekaisin. Et tiedä mitä tehdä. Jos kumppanisi raiskaa sinut, hän todennäköisesti muutenkin alistaa sinua ja vie loputkin itsetunnon rippeesi. Alistettuna voimat ovat vähissä ja kumppani osaa ottaa sinusta yliotteen erilaisin uhkailuin ja uhkakuvin. Hyvin taitavaa ja koukuttavaa manipulointia, joka vie sinut hypnoottisesti alakynteen. Suora kaista helvettiin ja olet perillä ennemmin kuin huomaatkaan. Olet hänelle kynnysmatto. 

Välillä hän pitää sinut aisoissa ja vierellään väläyttämällä koukuttavimman hymynsä. Kertoo onnellisista hetkistänne, jotka ovat silmänlumetta. Näyttää hurmaavimman puolensa, joka on pelkkä naamio paholaisen kasvoilla. Maalailee seinille uhkakuvia, miten et kelpaa kenellekkään jos otat hänestä eron. Väkivalta on usein kuvioissa mukana, voimistuvana vallan vaihtokauppana. Vähäisillä voimillasi jaksat vielä uskoa toisen muuttuvan. Kylmä totuus: EI MUUTU! 

Itsesi voisit saada turvaan mutta lapset? Mielessäsi pyörii lehtien otsikot perhesurmista. Korvissasi kaikuvat kumppanisi uhkailevat sanat. Olet keskellä helvettiä, kaikki seinät ovat pystyssä. Olet aivan loppu sekä fyysisesti että henkisesti. Vaihtoehtoja on tasan kaksi: jäät tai lähdet. Tilanne saattaa yltyä niin pahaksi, ettet pääse lähtemään heti, vaan joudut odottamaan hetkeä, jolloin kumppanisi ei ole kotona. Hetkeä, jolloin saat lapset mukaasi. 

Saatat miettiä, että ajan kanssa kaikki unohtuu ja elämä jatkuu. Rikosilmoituksen teko vain pahentaisi asioita, mietit. Olet järkyttyneessä tilassa, ehkäpä lamaantunutkin ja haluaisit vain unohtaa kaiken.  Uskot pystyväsi sinetöimään kauhukokemuksesi sisimpääsi. Hetken aikaa se voi onnistua, mutta jonakin päivänä sinetti murtuu. On luonnonlaki, että käsittelemättömät asiat vaivaavat mieltäsi niin kauan kunnes saat ne vihdoin käsitellyksi. Sen edestään löytää, minkä taakseen jättää. Ota yhteyttä esimerkiksi Tukinaisen maksuttomaan kriisipäivystykseen. Netin kautta löydät apua ja tärkeät kontaktit. Tärkeintä on, että saat edes jollakin tavalla avauduttua tilanteestasi. 

Rakasta itseäsi ja kohtele sinä itseäsi paremmin kuin raiskaajasi, kumppanisi. Sinulla ei ole hävettävää, olet joutunut julman rikoksen uhriksi. Yritä voittaa pelkosi. Kerää viimeiset voimasi. Tulet huomaamaan, että ympärilläsi on muitakin asiasta vaienneita. Jopa aivan lähipiirissäsi. Niin yleistä raiskatuksi joutuminen on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti