perjantai 14. heinäkuuta 2017

Selviytyminen osa 4: HEITÄ LOUKKAAVAT KOMMENTIT/ARVOSTELUT SUORAAN ROSKAKORIIN                 "Loukkaus häpäisee vain lausujansa." - Kungfutse 


Aina on ollut, on ja tulee olemaan ihmisiä, joiden elämäntehtävänä tuntuu olevan toisten ihmisten mitätöinti viljelemällä loukkaavia, tikareiksi tarkoitettuja sanoja. Tarkoituksena järkyttää toisen ihmisen mieltä saaden tämän pahimmillaan tekemään itsemurhan. Toisinaan tämä henkinen väkivalta on ajattelemattomuutta, mutta liian usein tietoinen valinta. Egonsa taakse piiloutuneen, omaa voimaansa ja valtaansa kohottavan ihmisen käytöstä, joka toistuu päivästä toiseen kohteen vain vaihtuessa. Ylemmyyden ja paremmuuden tunnetta, oikeassa olemisen ehdottomuutta. 


Olen monesti miettinyt, kumpi on pahempaa: itse raiskatuksi joutuminen vai joutuminen sen jälkeen näiden ihmishyeenoiden hampaisiin. Raiskaus tietenkin on pahempaa, mutta kaukana siitä eivät ole myöskään nämä ehdottomine mielipiteineen "oikeassa olevat" loiset. Loisia he ovat siksi, että he voimaantuvat pahoista sanoistaan ja ilkeyksistään kohdettaan kohtaan. He ovat psykologisesti taitavia tiedostaen uhriensa heikoimmat kohdat ja iskevät niihin. Nerokasta sanallista sodankäyntiä. He ovat sitkeitä sotureita uuvuttaen useimmiten kohteensa. Heitä tapaat jokapäiväisessä elämässäsi. 

Sanoilla on suuri valta. Arvostelijat tietävät sen. On kuitenkin huomioitava, että sanat satuttavat vain jos otat ne vastaan. Loukkaavien sanojen voima ja valta lakkaavat olemasta, jos jätät ne omaan arvottomuuteensa. Vastaanottamattomat loukkaukset palautuvat niiden sanojalle takaisin eivätkä voimaannuta tämän egoa. Tämä ei toki tarkoita sitä, että kaikkea tarvitsisi sietää, mutta taistelu arvostelijoiden kanssa on pelkkää ajan ja energian tuhlaamista. 

Tuodessani raiskaustapaukseni julkisuuteen sain toki minäkin osani arvosteluista ja solvauksista. Useimmiten nettikeskusteluissa. Kukaan heistä ei ole kuitenkaan kulkenut minun polkuani ja astellut minun saappaissani. Heillä ei ole käsitystäkään siitä, miten pitkän ja rankan matkan taivalsin raiskauksen jälkeen. Oikeastaan olen jopa vähän kiitollinen heille, sillä sain voimaa heidän loukkaaviksi tarkoittamistaan sanoista ja heidän asenteistaan. Ymmärsin, että asenteissa on paljon korjattavaa ja siksi aloitin kirjoittaa tätä blogiani tuodakseni esiin raiskatun näkökulmaa ja kertoakseni toipumisestani. Solvaajat opettivat ja vahvistivat omaa käsitystäni siitä, että itselläni oli valta olla ottamatta heidän loukkauksiaan vastaan. Eihän se kovin helppoa ole ollut, mutta nykyisin olen jo aika taitava siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti