sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Selviytyminen osa 5: TERAPIAAN TURVAUTUMINEN

            Kun kadotat yhteyden sisäiseen tyyneyteen, kadotat yhteyden itseesi. 
             Kun kadotat yhteyden itseesi, kadotat itsesi maailmaan. 
                                                  - Eckhart Tolle -
             

Elämässä selviytymiseen tärkeitä taitoja ovat luonteen sitkeys ja joustavuus, kyky kestää ja elää elämän vaikeimmat vaiheet läpi. Elämä on jatkuvaa muutosta ja joustavuutta tarvitaan siirryttäessä elämämme eteen tuomista tilanteista toiseen. Meistä saattaa tuntua kuin jokainen päivä olisi samanlainen. Erehdymme. Elämä ja luonto muovautuu ja muokkautuu ympärillämme koko ajan ja myös oma kehomme elää omaa muutostaan. Päivittäiset muutokset jäävät meiltä usein huomaamatta.

On helppoa kietoa itsensä suojapeitteeseen. Kuvitella olevansa haavoittumaton omaan kuolemaansa asti. On helppoa siirtää unelmansa huomiseen ja elää turvallisuuden kuplassa. Unohdamme, ettei elämä anna turvatakuuta: ei takuuta aamulla heräämisestä. Elämän yllätyksellisyys on aina läsnä ja voit menettää kaiken, jonka olet kerännyt ympärillesi. Oppiakseen elämään täyttä elämää pitää oppia sietämään epävarmuutta ja luottaa elämän kantavan. On opittava karistamaan pelot kannoiltaan. On opittava tuntemaan läsnäolon voima, vaihdettava oman egonsa tiedostamattomuus tietoisuuteen.

Raiskausillan tapahtumien jälkeen en tainnut kertaakaan tosissani miettiä, miksi juuri minulle tapahtui näin tai miksi jouduin kohtaamaan elämän raadollisuutta. Se olisi ollut energian ja ajan tuhlaamista. Raiskaukset olivat jo tapahtuneet, mitä olisin enää voinut niille? En saanut enkä saisi niitä koskaan poistettua elämästäni, ne olisivat aina osa menneisyyttäni. Kylmäävää, mutta elämä on. Elämä ei anna onnellisuustakuuta. Eikä aina onnellisia loppujakaan. Minun oli vain hyväksyttävä pohjattomalta tuntunut tuska ja selvitäkseni täytettävä tuskani tyhjyys, elettävä hetki kerrallaan kaikki tuskani ja kärsimykseni värit. Oli keskityttävä selviämään päivä kerrallaan. Se oli suuri haaste.

Tarvitsin rinnalleni matkatoverikseni terapeuttini. Terapia auttoi minua käsittelemään tunteitani, keinoja kohdata vihaani sekä auttoi huomaamaan, miten paljon minulla vielä oli kiitollisuuden aiheita elämässäni - kaiken tuskani keskellä. Terapeuttini oli turvallinen matkatoveri, olin hyvissä käsissä ja hän kyllä olisi huomannut, jos olisin vajonnut alas. Pystyin keskittymään kokonaisvaltaisesti itseeni sekä pelkojeni ja ahdistukseni käsittelyyn - kiitos terapeuttini.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti