torstai 6. lokakuuta 2016

Raiskaaja on sadisti

Olen aina lukenut uteliaana rikosuutisia. Olisi kiehtovaa saada selvyyttä tekijöiden aivoituksiin. Toisaalta, en ehkä haluaisi sittenkään tietää, miten kylmäverisesti psykopaatti toimii, ilman empatian häivähdystäkään. Kykenee valehtelemaan niin hyvin jopa itselleen, että kehon muistiin tallentuu kuviteltu, valheellinen totuus. Kykenee kaksoiselämään, jonka juonen käänteitä parhaimmatkaan käsikirjoittajat eivät osaa kuvitella. Monen monta kertaa olen miettinyt, mikä saa raiskaamaan. Maallikkona useimpien murhaajienkin motiivit tuntuvat selkeämmiltä. Mutta raiskaus?

Raiskaaja on sadisti, joka saa polttoaineensa uhrinsa pelokkaista silmistä. Raiskaaja nauttii saadessaan uhrinsa kärsimään. Raiskaaja on tyhmä pelkuri, joka ei osaa käsitellä omia tunnelukkojaan. Uskon vahvasti, että maailman ongelmista suurin osa poistuisi ilman seksuaalista turhautuneisuutta. Mutta ihminen on tyhmä. Ihminen keksii kaikenlaisia "siveellisyyssääntöjä" uskonnon varjolla. Suomessakin homoseksuaalisuus on pitkälle viime vuosiin asti ollut suuri tabu. Tunnen monia pareja, jotka ovat jopa onnellisempia kuin monet heterot. Itse ajattelen, että kahden aikuisen ihmisen tasavertaisessa suhteessa kaikki on ok, mikä ei satuta toista. En todellakaan ymmärrä, mikä homoudesta tekee niin pelottavaa.

Liian usein rikoksissa "yliymmärretään" tekijän aikaisempia traumaattisia kokemuksia. Vastuuta sysätään yhteiskunnan harteille, vaikka vastuu teosta on ainoastaan tekijän. On toki tärkeää profiloida jokainen tapaus erikseen, koska silloin saadaan ennaltaehkäisevää tietoa mm. perhesurmaajista. Raiskaajien profilointi lienee vaikeaa, koska raiskaajien joukko on niin kirjavaa. Jokainen yhteiskuntaluokka on edustettuna. Raiskaajan vastuuta yritetään siirtää uhrin pukeutumiseen ja juomiseen. Toki vahva humalatila on riski joutua mihin tahansa onnettomuuteen tai rikoksen kohteeksi. MUTTA VÄITÄN: kukaan normaali ihminen ei saa kiksejä sammuneen raiskaamisesta. Kukaan normaali ihminen ei kiihotu kumppanista, jonka sydän itkee paniikkikohtauksen partaalla. En usko myöskään pukeutumismyyttiin. Tietenkin on yksittäistapauksia ja joissakin kulttuureissa seksikkäästi pukeutunut nainen on vapaata riistaa. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka moni raiskaaja on oikeasti raiskannut pukeutumisen perusteella. 

Raiskaaja on empatiakyvytön luuseri, joka kokee olevansa oikeutettu raiskaamaan. Tunteekohan raiskaaja koskaan tehneensä väärin ja katuuko hän koskaan tekoaan? Tajuaako hän koskaan miten julmasti on pilannut uhrinsa elämän? Osa ei varmasti edes ymmärrä raiskanneensa. Uskon omankin raiskaajani kuuluvan tähän joukkoon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti